Daarom snurkt je baby! En dit doe je eraan
Waarom snurkt je baby en wat kun je eraan doen?
Veel moeders ontdekken dat sommige pasgeborenen 's nachts soms behoorlijk luidruchtig ademen en een geluid produceren dat erg op snurken lijkt. Geen zorgen, dit is heel normaal en meestal niet iets om je druk over te maken. Benieuwd naar de redenen van het snurken en wat je kunt doen om je baby te helpen stiller te slapen?
Hij is nog klein
Omdat de luchtwegen van je pasgeboren baby nog nauw en gevuld zijn met heel veel speeksel, kan zijn ademhaling borrelend, kortademig en gewoon luid klinken.
Omdat bij het ouder worden zijn luchtwegen breder worden en hij beter leert zijn speeksel in te slikken, zal dit 'snurken' geleidelijk minder worden en uiteindelijk helemaal verdwijnen.
Verkoudheid
Een milde ziekte, zoals een infectie van de bovenste luchtwegen, kan de slaap van je baby verstoren en zijn ademhaling beïnvloeden, zodat het lijkt alsof hij 's nachts snurkt.
Middeltjes tegen het snurken van de baby
Neem je baby vlak voor het slapengaan naar de badkamer en creëer daar een spa door de warme kraan van de douche open te zetten. De stoom kan helpen de luchtwegen van je pasgeboren baby vrij te maken. Je kunt ook een luchtbevochtiger in de kamer plaatsen, die voor warme, vochtige lucht zorgt.
Vuil en ander huisstof kunnen de neus ook irriteren, wat het snurken van je baby kan versterken. Maak er een gewoonte van een paar keer per week te stofzuigen en voorwerpen die stof aantrekken schoon te maken.
Houd het snurken van je baby bij. Je kunt het zelfs opnemen om te horen of zijn geluiden op de een of andere manier veranderen. Als het snurken luider wordt en vaak optreedt, of als je vindt dat de ademhaling van je baby moeizaam klinkt, is het goed contact met de huisarts op te nemen. Het zou een signaal kunnen zijn van iets ernstigers.
Maar maak je geen zorgen over wat gemurmel en een paar kreuntjes tijdens de eerste maanden van je pasgeboren baby. Dit is heel gebruikelijk en niets om je druk over te maken.
Word Pampers lid en krijg